Прашања и одговори

Недостасува тип на документ за кое сакам да поднесам барање?

Доколку недостасува барање во надворешниот портал потребно е да го наведете Тип на е-Барање и да го испртите на следната е-Маил адреса helpdesk@customs.gov.mk

Каде да се пронајде Образец за одреден тип на барање?

Сите образци се поставени во повеќе категории прикажани на сликата

edms5

Како да променам лозинка?

Потребно е да се кликне на линкот Ја заборавивте лозинката прикажано на сликата 1.

edms3

Слика 1 Потоа е потребно да ја внесете вашата е-Маил адреса т.е истата е-Маил адреса која сте ја навеле во барањето за регистрација на надворешниот портал(Слика 2).

edms4

Слика 2

Како да поднесам барање и да се најавам во надворешниот портал?

Доколку сте нов корисник кликнете на линкот подолу. http://edms.customs.gov.mk/ и потоа на кликнете на линкот Регистрација (Слика1).

edms

Слика1
Потоа ви се отвора форма на која треба да се пополнат сите податоци прикажани на Слика 2.

edms1

Слика 2

Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.