Проект: ИПА 2 - 2018 „Набавка за подобрување на капацитетите за контрола на царината“ 

Факти за проектот: 

Општата цел: подобрување на капацитетите за контрола на царината преку користење на современи средства и опрема.  

Конкретна цел: Зголемување на ефикасноста при откривање и спречување на царински измами и недозволена трговија преку набавка на   опрема за скенирање на превозни средства и стоки и возила за службените кучиња на Царинската управа.

Времетраење: 18 месеци (2020 – 2021 година)

Вредност: 1,45 милиони евра 

Резултат: Набавени се 6 возила за пренос на царински кучиња и еден мобилен скенер за големи возила и контерјнери. 

Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.