Фитосанитарна контрола

Фитосанитарна

Царинските службеници, не можат да започнат со постапката за внесување на стока и транзит сé додека фитосанитарниот инспектор не изврши фитосанитарна инспекција на пратките. Царинските службеници го забрануваат внесувањето и му ги предаваат на фитосанитарниот инспектор растенијата, растителните производи и другата стока кои физичко или правно лице се обидело да ги внесе без фитосанитарна контрола.

Доколку се исполнети условите фитосанитарниот инспектор по извршувањето на фитосанитарната инспекција одобрува внесување на пратката.

Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.