Drejtoria e doganave informon të gjitha ndërmarrjet tregtare që janë prodhues, importues, tregtar me shumicë dhe/ose me pakicë të derivateve të naftës që me 22.06.2020, është miratuar dhe botuar në Gazetën Zyrtare Nr. 169/2019 Dekret me fuqi ligjore për ndryshimi i Dekretit me fuqi ligjore për zbatimin e Ligjit për detyrimet e akcizës gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, i cili hyri në fuqi menjëherë.

Procedura e regjistrimit elektronik në sistemin e e-Akcizës në SPDDDA, nga Përfaqësitë Diplomato-Konsullore dhe Përfaqësimet e organizatave ndërkombëtare përkatëse në Republikën e Maqedonisë së Veriut, është një hap i domosdoshëm dhe pritet të bëhet nga Përfaqësitë.

Dëshirojmë t'ju informojmë se me përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme, që nga 22.06.2020, të gjitha masat e paraqitura për parandalimin e hyrjes dhe përhapjes së virusit COVID-19 të miratuara me Vendimet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut gjatë gjendjes së jashtëzakonshme janë shfuqizuar. :

Vendim për masat për të parandaluar përhapjen dhe parandalimin e virusit korona COVID-19 (Gazeta zyrtare Nr. 62/20)

Vendimi për heqjen e detyrës së importit - masa doganore për furnizimet mjekësore të shpenzuara (Gazeta zyrtare numër 76/20)

Vendim për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit për masat për të parandaluar përhapjen e virusit korona COVID-19 (Gazeta zyrtare numër 92/20)

Vendim për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit për masat për të parandaluar përhapjen e virusit korona COVID-19 (Gazeta zyrtare numër 109/20)

Vendim për kufizimin e eksportit të grurit, miellit të grurit dhe miellit (Gazeta zyrtare numër 70/20)

Vendim për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit për kufizimin e eksportit të grurit, miellit dhe miellit të grurit (Gazeta zyrtare numër 90/20) dhe

Vendim për të ndryshuar dhe plotësuar vendimin për masat për të parandaluar përhapjen e virusit korona COVID-19 (Gazeta zyrtare numër 119/20)

Me respekt, 

Drejtoria e doganave e RMV-së 

 

 

 

 

 

 

Si pjesë e një video mbledhje pune, përfaqësues të Drejtorisë së doganave dhe Ministrisë së financave, së bashku me kolegë nga Dogana austriake, po marrin pjesë në një mbledhje pune shumë-ditore për reformën e ligjit doganor. Mbledhja e punës po mbahet si pjesë e një projekti të ri twining për të përmirësuar mbledhjen e të ardhurave dhe përmirësimin e politikës tatimore dhe doganore, të financuar nga Bashkimi evropian.

Projekti parashikon hartimin e një Ligji të ri doganor i cili do të harmonizohet plotësisht me Ligjin e ri doganor të Bashkimit evropian, që po zbatohet që nga viti 2016 dhe i cili duhet të kontribuojë në përshpejtimin e mëtutjeshëm dhe thjeshtimin e procedurave doganore.

 

20200519_094338
20200519_094338
20200526_090430
20200526_090430
20200526_090440
20200526_090440
Previous Next Play Pause
1 2 3

 

 

Drejtoria e doganave informon institucionet private shëndetësore, farmacitë dhe prodhuesit farmaceutikë, ilaçet ndihmëse dhe dezinfektuesit që janë mbajtës të miratimit për përdoruesin preferencial që më 14 maj 2020 është miratuar dhe botuar në Gazetën Zyrtare Nr. 125/2020 Dekret me fuqi ligjore ndryshimi i Dekretit me forcë ligjore për zbatimin e Ligjit për akcizat * gjatë gjendjes së jashtëzakonshme me të cilën është përfunduar afati i paraqitjes së garancisë për sigurimin e pagimit të borxhit të akcizës që mund të lindë për mallrat e akcizës që janë në proces të akcizës. me 31 Dhjetor 2020.

Shkup, 21.05.2020

 

 

 

Organizuar nga Drejtoria e doganave në kuadër të Presidencës maqedonase të CEFTA-s, Nënkomiteti për doganat dhe origjinën e mallrave, përmes një lidhje video-konferencë, mbajti sot takimin e 19-të.

Drejtoria e doganave, në kuadër të Presidencës maqedonase të CEFTA, Nënkomiteti për doganat dhe origjinën e mallrave do të organizojë takimin e 19-të të Nënkomitetit për doganat dhe origjinën e mallrave të enjten, 14 maj 2020.

Drejtoria e doganave në mënyrë iniciale ka filluar Projektin për Modernizimin e operacioneve digjitale të doganave, të financuar nga Dogana e Koresë së Jugut. Dogana Koreane si një nga doganat lider në botë në dy vitet e ardhshme do të punojë për të përmirësuar procedurat digjitale të doganave duke analizuar procedurat aktuale doganore dhe duke e krahasuar atë me praktikat dhe procedurat më të mira ndërkombëtare në Korenë e Jugut, si dhe duke zhvilluar procedurat digjitale më të përparuara në fushën e doganave të dërgesave të shpejta, e-tregtia ndërkufitare dhe procedurat doganore për dërgesat e vogla në trafikun postar.

Fillimi zyrtar i projektit është caktuar për mesin e majit me praninë e Drejtorit të Drejtorisë së doganave - Gjoko Tanasoski dhe Ministres së financave - Nina Angelovska. 

1
1
2
2
3
3
Previous Next Play Pause
1 2 3

 

Republika e Maqedonisë së Veriut përmes Drejtorisë së doganave është vendi i parë në CEFTA që paraqet një kërkesë zyrtare për të filluar procesin e njohjes ndërkombëtare të autorizimeve të lëshuara për Operatorin e autorizuar ekonomik (OAE) për thjeshtimin e doganave dhe për sigurinë. Mundësia për njohje të ndërsjellë ndërkombëtare ka hyrë në fuqi më datë 01.04.2020 me hyrjen në fuqi të vendimit nr. 1/2019 të Komitetit të përbashkët të CEFTA-s për krijimin e një procedure për njohjen reciproke të programeve kombëtare për OAE.

Sa i përket lajmeve të publikuara në portalin MKD MK me titullin "Dikush po përpiqet të importojë mbeturina RDF në Maqedoni, 14 kamionë u kthyen dje nga Bogorodica", https://www.mkd.mk/makedonija/razno/nekoj-pak-se-obiduva-da-uveze-rdf-otpad-vo-makedonija-vchera-vrateni-14-kamioni-od

Drejtoria e doganave ashpë mohon se dje në vendkalimin kufitar Bogorodicë ka pasur një përpjekje për të hyrë në 14 kamionë me mbeturina RDF.

Për të informuar në mënyrë transparente dhe objektive opinionin, ne informojmë se këto janë kamionë që janë ndalur në vendkalimin kufitar Bogorodicë me qëllim kryerjen e ekzaminimeve të mallrave me të cilët janë ngarkuar, dhe më 10 shkurt 2020 kur hyri në fuqi ndalimi i importit të mbeturinave RDF, të njëjtat u ndaluan të hyjnë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Kjo do të thotë, kamionët nuk u lejuan të hyjnë ose të kalojnë nëpër vend në përputhje me ligjet dhe rregulloret në fuqi, ata u arrestuan në terminalin kufitar Bogorodicë derisa të mmerren lejet e duhura për kthimin e tyre në territorin e Republikës Greke. Me marrjen e lejeve të duhura, kamionët u kthyen në palën greke dhe më 15.04.2020 u kthyen 5 kamionë, më 22.04.2020 u kthyen 4 kamionë dhe më 23.04.2020 u kthyen 5 kamionët e mbetur. Ne gjithashtu informojmë se që nga futja e ndalimit të importit të mbeturinave, nuk është bërë asnjë përpjekje për të importuar mbeturina në vend.

Duke pasur parasysh që të gjithë aktualisht jemi duke u përballur me një situatë jashtëzakonisht të vështirë në vend, ju lutemi të përmbaheni nga përhapja e dezinformatave dhe informacionit të pa verifikuar. Si pjesë e Drejtorisë së doganave, ekziston edhe një sektor për hetime, kështu që ne u bëjmë thirrje të gjithë personave përgjegjës socialë që kanë ndonjë të dhënë ose njohuri mbi këtë temë ta paraqesin atë në Drejtorinë e doganave, e cila do të pasohej nga shërbimet tona të përshtatshme.