Gjatë ditës së djeshme nga ana e inspektorëve të Departamentit për Hetim të Drejtorisë doganore është kryer  kontroll i një automjeti transportues i mallrave me targa të Serbisë, i cili transportonte mallra nga Republika e Serbisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut, ku në automjetin është gjetur një sasi e madhe  autopjesësh për të cilat drejtuesi i automjetit nuk kishte dokumentacionin e duhur.

Vlera e autopjesëve të gjetura  është 10,317 euro.

Të njejtat  janë konfiskuar përkohësisht, ndërsa kundër drejtuesit të automjetit do të ngrihet padi  penale për shkak të dyshimit se ka kryer  vepër penale “Kontrabandë” sipas nenit 278 nga Kodit Penal.

 

 

 

Sot dhe nesër, në Beograd, drejtoresha e përgjithshme e Drejtorisë së soganave m-r Sllavica Kutirov, merr pjesë në takimin e dytë të Komitetit drejtues të projektit të UNODC-së (Zyra e Kombeve të bashkuara për drogën dhe krimin) dhe Bashkimit Evropian për promovimin e sundimi i ligjit dhe qeverisjes së mirë përmes masave të synuara të kontrollit kufitar në aeroportet në Ballkanin perëndimor dhe Evropën juglindore.

Ushtruesja aktuale e detyrës drejtoreshë e Drejtorisë së doganave, Sllavica Kutirov është rizgjedhur drejtoreshë e këtij institucioni të shtetit.

Ju njoftojmë se nesër me datë 16.02.2022, ora 16:00 do të instalohet versioni i ri i aplikacionit për nënshkrim dixhital në EXIM.

Mënyra e re e nënshkrimit do të tejkaloj problemin e përdorimit të llojeve të vjetra të motorëve të kërkimit dhe do të mundësojë që nënshkrimi të bëhet me motorët e kërkimit më të përdorur, duke përdorur versionet e tyre më të fundit.

Njëkohsisht informojmë se mënyra aktuale e nënshkrimit mund të përdoret vetëm në rastet kur përdoren versionet e vjetra të shfletuesve (Internet explorer dhe Mozilla Firefox 52 ESR)

Udhëzimet për përdorimin e aplikacionit të ri të nënshkrimit dixhital mund të gjenden në këtë lidhje.

 

 

Drejtoria doganore sot mori pjesë në ngjarjen  “Perceptimi i kompanive të orientuara drejt eksportit në Maqedoninë e Veriut për Iniciativën “Ballkan i Hapur”, në të cilin u prezantuan  rezultatet e hulumtimit të parë sasior dhe cilësor në këtë temë.