Sot në ambientet e Drejtorisë së Doganave është mbajtur takim protokollar me ambasadorin e Republikës së Bullgarisë shkëlqesinë e tij  Angel Angelov.

Drejtoresha e Drejtorisë së Doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Slavica Kutirov, dje dhe sot mori pjesë në takimin e shtatë joformal rajonal të drejtorëve të drejtorive të doganave të Ballkanit Perëndimor, i cili po mbahet në Budva të Malit të Zi.

Në Ohër ka filluar sot Konferenca Rajonale treditore për përmirësimin e sigurisë kufitare, e organizuar nga Misioni i OSBE-së (Organizata e Sigurisë dhe Bashkëpunimit Evropian) dhe UNODC (Zyra e Kombeve të Bashkuara për Drogat dhe Krimin), me pjesëmarrjen e drejtorëve dhe zyrtarëve të lartë të autoriteteve doganore dhe kufitare të vendeve të Ballkanit Perëndimor, si dhe përfaqësues të lartë të shërbimeve doganore dhe policore të Republikës së Greqisë.

12 mars 2022, Shkup - Hyjnë në fuqi zgjidhjet ligjore të grupit të masave të miratuara nga Qeveria gjatë kësaj jave, të cilat kanë të bëjnë me uljen e TVSH-së dhe akcizës për produktet bazë ushqimore dhe derivateve, e që qytetarët mund të presin që kjo të ndikojë në uljen e çmimeve me pakicë si dhe në shportën e konsumit të brendshëm.

Marrëveshjet e ndërveprimit janë nënshkruar sot në zyrat e Qeverisë midis Ministrisë së Drejtësisë dhe grupit të institucioneve: Ministria e Punëve të Brendshme, Drejtoria e Doganave, Prokuroria Publike, Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, Agjencia e Aviacionit Civil M-NAV, Drejtoria e Policisë Financiare, Drejtoria e Inteligjencës Financiare, Regjistri Qendror dhe Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve.