• Ju njoftojmë se me vendim të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut është kufizuar përkohësisht eksporti i produkteve bazë bujqësore dhe ushqimore me kode tarifore të paraqitura në tabelë.

• Drejtoria e Doganave në përputhje me vendimin e Qeverisë nga mbrëmë i zbaton këto ndryshime në sistemet e saj, me çka pengohet dorëzimi i deklaratave për eksport.

• Kufizimi i eksportit nga ky vendim do të zbatohet deri më 20 mars 2022.

 

Kodi tariforPërshkrimi
1001Grurë dhe meselin
1003Elb
1005Misër (drith)
110100Miell gruri dhe miell meslini
120600Fara luledielli, nese jane apo jo te thyera:

1512

1512 11 91 00

Vaj luledielli, vaj safflower (nje bime e ngjashem me gjembac Carthamus tinctorius) qe kultivohet ne Indi dhe vaj i farave te pambukut dhe fraksionet e tyre, nese jane apo jo te rafinuara, por jo te modifikuara kimikisht:

-------Vaj luledielli