Sot, drejtoresha e e Drejtorisë së doganave m-r Sllavica Kutirov, së bashku me zëvendësdrejtorin Muarem Asani patën një takim pune me zëvendëskryeministrin e Republikës së Maqedonisë së Veriut i ngarkuar me çështjet ekonomike, koordinimin me departamentet ekonomike dhe investimet z. Fatmir Bytyqi, i cili u uroi atyre punë të suksesshme dhe përcolli pritjet e tyre që Drejtoria e doganave të mbetet ndër institucionet kryesore në vend në të ardhmen. Në takim u diskutuan gjithashtu disa tema aktuale në lidhje me punën doganore.

Pjesëmarrësit shkëmbyen informacione mbi zbatimin e projektit për zhvillimin dhe zbatimin e Sistemit të rime një ndalesë (NSW), për të cilin Drejtoria e doganave është mbajtës dhe koordinator, ndërsa Kabineti i zëvendëskryeministrit përgjegjës për çështjet ekonomike, koordinimi me departamentet ekonomike dhe investimet z. Bytyqi është kryetar i Komitetit drejtues për zbatimin e projektit. U diskutuan gjithashtu projektet e planifikuara në Strategjinë e zhvillimit të TIK -ut të Drejtorisë së doganave, si dhe planet dhe aktivitetet e tjera të zhvillimit në periudhën e ardhshme, siç është monitorimi i mallrave të akcizës.

Gjithashtu është hapur çështja e funksionimit dhe mundësive për promovimin e konceptit One Stop Shop me Republikën e Serbisë, dhe u diskutuan gjithashtu përgatitjet që janë duke u zhvilluar për prezantimin e këtij koncepti me Republikën e Shqipërisë dhe Kosovën.

Në fund të takimit, pjesëmarrësit shprehën përkushtimin për të vazhduar komunikimin dhe bashkëpunimin e ngushtë në të gjitha nivelet me qëllim modernizimin e mëtejshëm të punës doganore, si dhe përmirësimin e shërbimeve ndaj operatorëve ekonomikë dhe klimës së biznesit në përgjithësi. 

DSC_1005
DSC_1005
DSC_1015
DSC_1015
DSC_1008
DSC_1008
DSC_1019
DSC_1019
DSC_1034
DSC_1034
DSC_1029
DSC_1029
DSC_1024
DSC_1024
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7