Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut dje ngriti padi penale para Prokurorisë themelore publike në Veles kundër një personi juridik me seli në Veles dhe kundër personit përgjegjës në personin juridik me inicialet BA, për shkak të dyshimit të arsyeshëm se është kryer vepër penale “Evitim i pagesës së akcizës”, që do të dënohet sipas nenit 279-b paragrafit 3 dhe paragrafit 5 në lidhje me paragrafin 1 të Kodit Penal.

Bëhet fjalë për duhanin e importuar të hedhur në treg në zonën e akcizës pa paguar akcizën në shumën totale prej 64,613,703.00 denarëve (më shumë se një milion euro).

Gjegjësisht, këto janë dy importe të duhanit në gjethe të tipit "Virxhinia" janë realizuar nga personi juridik nga Velesi në tetor 2019, pas së cilës duhani i importuar, në vend që të përpunohej, u hodh në treg në mënyrë të paligjshme pa paguar akcizë. .

Në koordinim me Prokurorinë themelore publike në Veles, inspektorët nga Seksioni i hetimeve të Drejtorisë së doganave kryen kërkime në disa lokacione në Shkup dhe Veles për të siguruar prova në lidhje me rastin.

Për shkak të dëmit të madh nga shitja ilegale e produkteve të duhanit të pashënuar në vend, Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut në koordinim me Ministrinë e Brendshme dhe institucionet e tjera kompetente shtetërore zbaton veprime të përhershme për të luftuar shitjen e paligjshme të duhanit dhe produkteve të duhanit, të cilat sigurisht do të vazhdojnë edhe në të ardhmen.