Më (16.09.2019) u mbajt një ceremoni për lëshimin në përdorim të objekteve të reja në terminalin doganor në vendkalimin kufitar Qafthanë.

Realizimi i projektit "Rindërtimi i objekteve për doganim dhe Inspektim në vendkalimin kufitarë Qafthanë dhe Mbikëqyrja e Zbatimit të Projektit", i financuar nga BE përmes IPA 2013 me vlerë prej rreth 2 milion EUR, filloi në Tetor 2017. Me ndërtimin e terminalit të ri doganor për import-eksport 9500 m2, rrugëve hyrëse, objekteve për doganim dhe organeve të tjera të inspektimit, si dhe rindërtimi i objekteve ekzistuese, Republika e Maqedonisë së Veriut ofron shërbime më të mira për operatorët ekonomikë dhe rrjedhë më të shpejtë të mallrave në pikën më të madhe kufitare me Shqipërinë , si dhe lehtëson procedurat ndërkufitare.

Ky hap në modernizimin e vendkalimeve kufitare u theksua edhe gjatë fjalimit të zyrtarëve të lartë të cilët morën pjesë në këtë ngjarje:

Presidenti i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut z. Zoran Zaev,

Ambasadori i Delegacionit të BE-së z. Samuel Zhbogar dhe 

Drejtori i Drejtorisë Doganore z. Gjoko Tanasoski

Në ceremoni morën pjesë edhe delegacioni nga Drejtoria Doganore e Republikës së Shqipërisë, në krye me Drejtorin gjeneral z. Arlind Gjokuta, mysafirë të lartë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, përfaqësues të komunitetit të biznesit, si dhe një pjesë e të punësuarve të Drejtorisë Doganore të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

69644259_2486207238329872_4850583201921368064_o
70110844_2486211434996119_7301808311484022784_o
70275486_2486207268329869_1961144752401285120_o
70352536_2486207511663178_6083115374218313728_o
70464594_2486212258329370_1994829158701596672_o
70630438_2486207374996525_580941588604125184_o
70751189_2486216004995662_1982746041308413952_o
70763936_2486213814995881_8897793368126390272_o
70818656_2486210911662838_1157934465880686592_o
70869378_2486207488329847_5389162926789623808_o
70902310_2486207111663218_2089562638169145344_o
71199072_2486211208329475_2525376869524570112_o
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12