Nga shkaku i paralajmërimit të grevës 24 orësh të doganierëve grek sot,më datë 9 korrik 2014, është e mundur ndërprerje e trafikut të maunave te pikat e kalimit kufitar Mexhitlija, Bogorodicë dhe Dojran. Për shkak të grevës në pikën e kalimit kufitar Mexhitlija pritet edhe zhvillim i ngadalësuar i trafikut të pasagjerëve.

 Greva, sipas paralajmërimeve të doganës greke, do të zgjas gjatë gjithë ditës nga ora 00-24.