Për shkak të grevës së fermerëve grekë prej dje (30.01.2017) nga ora 16:00 plotësisht është ndaluar trafiku për pasagjerë dhe për transportimin e mallrave nga, dhe për në Greqi në vendkalimin kufitar Evzonit.

Ju njoftojmë se pas përfundimit me sukses të përmirësuar, sistemi MAKCIS është përsëri funksional në rrjetet doganore Tabanovc, Bllacë dhe Tetovë.

Informojmë se Drejtoria e doganave solli një Urdhëresë të re për konstatimin e periudhës së qëndrimit të automjeteve në terminalet shtetërore të doganave për të cilat nuk paguhet kompensim.

Nga shkaku i paralajmërimit të grevës 24 orësh të doganierëve grek sot,më datë 9 korrik 2014, është e mundur ndërprerje e trafikut të maunave te pikat e kalimit kufitar Mexhitlija, Bogorodicë dhe Dojran. Për shkak të grevës në pikën e kalimit kufitar Mexhitlija pritet edhe zhvillim i ngadalësuar i trafikut të pasagjerëve.