Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија обид за кримчарење марихуана и открија една измама и неколку обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, облека и ремени за затегнување товар.

Во организација на Програмата за контрола на извозот и гранична безбедност  (EXBS) при Амбасадата на САД во Република Македонија, во периодот 26-28 февруари 2018 година се одржа Обука за зајакнување на вештините за набљудување на однесувањето (бихејвиористичка опсервација) наменета за 24 царински и полициски службеници.

На 27.02.2018 година во просториите на Царинската управа беше остварена протоколарна средба помеѓу директорот на Царинската управа г-дин Ѓоко Танасоски и Генералниот директор на Центарот за спроведување на законот во Југоисточна Европа (SELEC) г-ѓа Снежана Малеева.

Денес (27.02.2018 година), директорот на Царинската управа г-дин  Ѓоко Танасоски одржа работен состанок со претставници на Стопанската комора на Северо – Западна Македонија.

Денес (27.02.2018 година), директорот на Царинската управа г-дин  Ѓоко Танасоски одржа работен состанок со претставници на Стопанската комора на Северо – Западна Македонија.

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија една царинска измама и спречија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани златен накит, драгоцени камења, возило со бункер, мобилни телефони, преносни компјутери, рачен часовник, облека, 3Д очила, цигари, кафе и фалсификати. 

Директорот на Царинската управа, г-дин Ѓоко Танасоски учествуваше на работилница за олеснување на трговијата, што се одржа на 22 февруари 2018 година, во просториите на Стопанската комора на Македонија.

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија неколку обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани замрзнато пилешко месо, пиво, облека и фалсификати.

По најава од страна на косовската Царина,

Денес (12.02.2017 година) во просториите на Царинската управа се одржа состанок помеѓу директорот на Царинската управа г-дин Ѓоко Танасоски и г-дин Џорџ Кларк, регионален советник на Програмата за контрола на извоз и гранична безбедност на Владата на САД.