Во текот на вчерашниот ден од страна на инспекторите од Одделението за истраги при Царинската управа, по добиена информација од ЦИ Табановце, извршена е контрола на товарно моторно возило со српски регистарски таблички кое превезува стока од Република Србија за Република Северна Македонија, при што во возилото е пронајдена поголема количина на автоделови за кои возачот немал уредна документација.

Вредноста на пронајдените автоделови изнесува 10.317 ЕУР.

Истите се привремено одземени, а против возачот на возилото ќе биде поднесена кривична пријава заради постоење на основано ссомнение за сторено кривично дело „Криумчарење“ по член 278 од Кривичниот законик.