Во врска со информациите изнесени во јавноста, поврзани  со запленетата стока која пристигнала на Аеродромот Скопје, Царинската управа ја информира јавноста дека истрагата ја води и е под непосредна контрола и надзор на Јавното Обвинителството за организиран криминал и корупција. Овластените лица на Царинската управа ги преземаат сите мерки и активности по барање обвинителството. За подетални информации, обратете се до надлежното обвинителство.