Во текот на вчерашниот ден Царинската управа во соработка со React одржаа онлајн обука за индентификација на производи од различни трговски марки.

Целта на обуката е учесниците да можат да идентификуваат производи од брендовите: Popsockets, Superdry, Swiss Watch Industry, PSA Group и Procter & Gamble.

Оваа обука е продолжение на обуката одржана на 17.12.2020 година на која беа презентирани брендовите Аdidas, Reebok, Canon, Bavaria, Puma и Diageo.

Ваквите обуки се секогаш интересни за слушателите, а ефектите кои ги постигнуваат се мерливи преку резултатите на царинските службеници.

Важен елемент е и учеството на царински службеници од регионот со што се зајакнуваат заедничките капацитети на царинските служби.

1
1
2
2
3
3
Previous Next Play Pause
1 2 3