Денес на граничниот премин Блаце, на Царинската управа и беше донирана заштитна опрема и техничка опрема од три HP лаптопи преку програмата EXBS на Амбасадата на САД која ќе служи како надоплнување во подобрувањето на капацитетите за системот за контрола за поуспешна борба против недозволената трговија од секаков вид, оружје за масовно уништување и други видови на закани.

Изминатиот период Програмата преку соодветна поддршка во голема мерка придонесе кон подготвеноста за соодветен одговор на можните закани по

безбедноста на државната граница, односно спречувањето на недозволената прекугранична трговија која претставува закана за економските и безбедносните интереси на своите жители.

Директорот на Царинската управа, г. Ѓоко Танасоски истакна дека техничката опременост на граничните премини e од особена важност за успехот во откривачката дејност на еден царински службеник да биде на високо ниво. Како и дека перманентното работење на подобрување на методологиите и способностите значи обезбедување на поголема безбедност и сигурност на границата, но и на личната безбедност на вработените и патниците.


7
2
3
4
5
6
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6