По повод 14.Април – Денот на Царината, децата од СОС Детско село ја посетија Царинската управа. Домаќин на децата беше заменик директорот на г-дин Ирфан Бучи. Децата имаа можност да се запознаат со работата на царината, го посетија дежурниот царински систем, музејот на царината и присуствуваа на практична вежба за откривање на дрога со помош на царинско куче.

Покрај ова, децата го посетија и аеродромот во Скопје, каде домаќин беше шефот на царинска испостава Аеродром, Александра Илиевска. Присуствуваа на претрес на патници и се запознаа со правата и обрските на патниците при поминување на граничните премини.

 

DSCN9413
DSCN9413
DSCN9433
DSCN9433
DSCN9452
DSCN9452
DSCN9462
DSCN9462
DSCN9470
DSCN9470
DSCN9531
DSCN9531
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6