Вчера (26.03.2019 година) на граничниот премин Табановце се состанаа делегации на Република Северна Македонија и Република Србија со цел воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин Табановце/ Прешево. На состанокот се разговараше за предлог договорот за воспоставување на заеднички контроли, при што се заклучи во најкус можен рок сите служби кои се присутни на граничниот премин, односно кои вршат одредени овластувања, од двете страни да ги дадат своите евентуални забелешки или дополнување на предлог договорот, истите да се усогласат и по усогласување да се закаже заедничка средба на двете комисии со цел потпишување на договорот.

 

IMG_5261
IMG_5261
IMG_5263
IMG_5263
IMG_5264
IMG_5264
IMG_5265
IMG_5265
IMG_5266
IMG_5266
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5