Директорот на Царинската управа денес ја посети царинската испостава Скопје 4 (1014) во рамки на пилот проектот за воведување на Е-царина. 

 Оваа царинска испостава е една од првите три царински испостави каде „во живо“ се проверува функционалноста на новиот систем за обработка на царински декларации што треба да ја замени АСИКУДА. Во наредните четири месеци хартиената царинска декларација треба да биде заменета со електронска декларација. Дигиталната царина ќе биде клучно обележје на годинава како најголем реформски чекор за олеснување и забрзување на царинските постапки. 

51464750_357043034891764_3204489753974013952_n
51464750_357043034891764_3204489753974013952_n
51668651_383429295767085_4693886405368086528_n
51668651_383429295767085_4693886405368086528_n
Previous Next Play Pause
1 2