Царинската управа на Република Македонија со жалење информира за смртта на проф. Д-р Јован Стојаноски (1970-2018), професор на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид и градоначалник на Охрид.  

Во текот на својот работен век како редовен професор на Факултетот за туризам во Охрид даде голем придонес за развојот на царинската служба образувајќи многу студенти што денес се царински службеници. Тој создаде многу пријатели меѓу царинските работници во текот на неговата академска кариера. Неговото заминување предизвика тага и жалост во целата царинска заедница.

Царинската управа на Република Македонија упатува искрено сочувство до неговото семејство.