Царинската управа на Република Македонија во насока на  модеринизација и користење на модерни технологии во секојдневното работење, со поддршка на Програмата за контрола на извозот и граничната безбедност (EXBS) при Амбасадата на САД, на 29-ти мај 2018 година пушти во употреба нов систем за откривање на наркотици и експлозиви.

Покрај донацијата, Програмата обезбеди и обука за оператори на системот за 10 македонски царински службеници. EXBS придонесоа. Оваа помош претставува основа за зајакнување на капацитетите на Царинската управа во нејзините напори за спроведување на законите, заштита на општеството и граѓаните и спречување на криумчарењето.

 

20180529_085155_resized
20180529_085155_resized
20180529_085220_resized
20180529_085220_resized
Previous Next Play Pause
1 2