Според добиено известување од Националниот координативен центар за гранично управување, Ве известуваме дека од денес, 13.02.2021 година поради лоши временски услови и големи наноси од снег на територијата на Република Бугарија има времено ограничување односно забрана за движење на товарни моторни возила во делот на патниот правец од Благоевград до ГКПП Станке Лисичково и обратно.

Исто така, поради временските неприлики сообраќајот на Магистралниот пат А-2 Крива Паланка – граничен премин Деве Баир на потегот од с.Узем кон граничниот премин е забранет за движење за товарни моторни возила.