Царинската управа на Република Северна Македонија, по добиено известување  од страна на грчките погранични органи, информира дека поради најавени лоши временски услови (најава на обилни врнежи на снег):
- на ГП Меџитлија од 06,00 часот на 05.01.2020  до 24,00 часот на 06.01.2020 год. ќе има забрана за влез на товарни моторни возила во Р.Грција
- на ГП Стар Дојран од 05,00 часот на 05.01.2020  до 23,00 часот на 06.01.2020 год. ќе има забрана за влез на товарни моторни возила со носивост од над 1,5 тони во Р.Грција
- на ГП Богородица од 05,00 часот на 05.01.2020  до 24,00 часот на 06.01.2020 год. ќе има забрана за влез на товарни моторни возила во Р.Грција