Царинската управа ве известува дека поради технички проблеми со префрлување на податоците од времената на продукциската околина, а со цел да ви се овозможи подолг временски период за внесување на вашите барања за одобренија, истите можете да продолжите да ги внесувате на времената околина на претходно наведните линкови и денеска заклучно со 16:30 часот. 

Од утре, 30.05.2019 година, за поврзување кон СОЦДАД ќе се користат линковите кон продукциска околина, односно

https://trader.customs.gov.mk/registration-ui 

https://trader.customs.gov.mk/myAccount-ui и

https://trader.customs.gov.mk/trader-meos-ui