Seksioni i hetimeve i Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në bashkëpunim me Seksionin për polici kriminale të Ministrisë së brendshme, më datë 06.09.2021 ka kryer një aksion kundër shitjes ilegale të duhanit të prerë. Subjekti i aksionit ishte kontrolli dhe kapja e produkteve që shiten ilegalisht dhe që janë mallra me akcizë, dhe për shkak të veprimit në kundërshtim me Ligjin doganor dhe ligjet e tjera për zbatimin e të cilave është përgjegjëse Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në dy vendnodhje të ndara në Qytetin e Shkupit sekuestrohen përkohësisht 280 kilogramë duhan të prerë, me të cilin është evituar pagesë e akcizës në vlerë prej rreth 500,000 denarëve. Padi penale do të ngrihen kundër personit sipas nenit 279b të Kodit penal.

Gjatë kontrollit të një autobusi të deklaruar për dalje nga vendi në pikën e kalimit kufitar Deve Bair, inspektorët doganorë të Seksionit për punë operative përkohësisht kanë mbajtur 100,000 franga zvicerane.

Drejtoresha e Drejtorisë së Doganave , m-r Sllavica Kutirov, u takua me Atasheun ICITAP të Maqedonisë Veriore në Ambasadën Amerikane në Shkup, z. Carl Rischeim. Atasheu u shpreh i kënaqur me vizitën ,duke i uruar drejtoreshës suksese në postin e ri.

Seksioni i inteligjencës brenda Sektorit për kontroll dhe hetime në Drejtorinë e doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut vazhdon në kushtet e pandemisë me realizimin e suksesshëm të ushtrimit të kompetencave.

Drejtoresha e Drejtorisë së doganave, znj. Sllavica Kutirov, sot realizoi një takim pune me z. Martin Kranich, oficer doganor për lidhje i Republikës Federative të Gjermanisë që është i ngarkuar me çështjet për Maqedoninë e Veriut, Bulgarinë dhe Rumaninë.

Sot më 13.08.2021 gjatë kontrollit të detajuar doganor të një autobusi të deklaruar për hyrje në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ekipet mobile nga Seksioni për punë operative mbajtën përkohësisht 2,773 gram stoli floriri dhe 1 autobus.

Drejtoresha e Drejtorisë së doganave, Sllavica Kutirov sot mbajti takim me z. Andrew Moffat, përfaqësues i Ambasadës amerikane në Shkup. Në takim është biseduar rreth projekteve aktuale për lehtësimin dhe përshpejtimin e tregtisë dhe proceseve të lidhjes me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Javën e kaluar më datë 06.08.2021, drejtorja Sllavica Kutirov, Kryetari i Sindikatës UPOZ, Peco Grujovski, Kryetari i Organizatës sindikale UPOZ pranë Drejtorisë së doganave, Toni Apostolovski, si dhe Sindikata e pavarur e Drejtorisë së doganave kanë nënshkruar marrëveshjen kolektive që përfshin edhe ndryshimet në sistematizimin e vendeve të punës. Këto ndryshime dhe plotësime te marrëveshja kolektive, në veçanti te pjesa e sistematizimit të vendeve të punës do të kontribuojnë për funksionimin më të mirë të punës së Drejtorisë së doganave.

 Ju njoftojmë se vendkalimi kufitar Bogorodicë, sot 03.08.2021 është i mbyllur për qarkullimin e udhëtarëve dhe mallrave për shkak të zjarrit aktiv pranë pikës kufitare. Qarkullimi është i ridrejtuar në vendkalimin kufitar Dojran.

Zëvendës Drejtori i Drejtorisë së Doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Muarem Asani, së bashku me Ndihmës Drejtorin e Sektorit për Sistem Doganor, Zlatko Veterovski dhe Këshilltarin e Drejtorit - Toni Stankovski , sot zhvilluan një vizitë pune në kompaninë "DAUTI TRANSPORT SHPED"  AD Shkup. Qëllimi i vizitës ishte dhënia e Miratimit për Operator të Autorizuar Ekonomik.