Drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë së doganave, z. Sugareski priti Ambasadorin francez H.E. Cyril Bomgartner, z. Julien Otre, atasheu i doganave franceze i ngarkuar me Evropën Juglindore dhe Ballkanin; Stefan Roper, Atashe i sigurisë kombëtare. Takimi konfirmoi bashkëpunimin e ndërsjellë dypalësh i cili është realizuar me sukses për një kohë të gjatë përmes seminareve, vizitave studimore, trajnimeve dhe pajisjeve teknike të dhuruara.

Në takimin me anëtarët dhe kryetaren e Komisionit shtetëror për parandalimin e korrupsionit, znj. Biljana Ivanovska, u konfirmua vizioni i përbashkët për krijimin e një sistemi efektiv për parandalimin dhe shtypjen e korrupsionit. Drejtori i përgjithshëm i Doganave Sugareski prezantoi aktivitetet e rregullta dhe të planifikuara të njësisë organizative doganore përgjegjëse për standardet profesionale, duke theksuar rezultatet e dukshme deri më tani dhe duke gjurmuar veprimet e ardhshme sipas Strategjisë së Drejtorisë së doganave për integritet dhe anti-korrupsion 2019-2022 .

Përfaqësuesit e Drejtorisë së doganave nga Sektori për kontroll dhe hetime dhe drejtori Sugareski sot pritën një takim me përfaqësuesit e Zyrës së Kombeve të Bashkuara për drogat dhe krimin. Takimi kishte për qëllim marrëveshjen për aktivitetet dhe detyrimet që lindin nga krijimi i një grupi ndër-agjencie të aeroportit kombëtar në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit.

Të nderuar kandidatë,

Drejtoria e doganave ju informon se janë përgatitur Certifikatat për trajnim paraprak të ndjekur për përfaqësuesit e licencuar, të mbajtura nga 20-28.01.2021.

Të gjithë kandidatët të cilët rregullisht morën pjesë në këtë trajnim paraprak kërkohet të vijnë personalisht (me një dokument identifikimi) në ambientet e Drejtorisë së doganave në adresën "Lazar Liçenoski" numër 13 Shkup (ndërtesa e vjetër) në katin e parë në Seksionin e procedurave doganore dhe tatimore, zyra numër 8 çdo ditë pune nga ora 8:30 deri në 16:30, për të marrë Certifikatat, duke filluar nga data 04.02 deri më 12.02.2021.

Nëse disa nga kandidatët nuk janë në gjendje (për ndonjë arsye) të vijnë personalisht dhe të marrin Certifikatën për trajnim të ndjekur, atëherë Certifikata mund të merret në emër të tyre nga cilido person prej tyre i angazhuar, i cili person duhet të identifikohet me një kartë identiteti.

Nëse në këtë mënyrë kandidatët nuk do të jenë në gjendje të marrin Certifikatat e tyre, atëherë Drejtoria e doganave do t'i dorëzojë ato në adresën e shtëpisë të specifikuar në aplikim.

Kandidatët të cilët nuk do të jenë në gjendje të marrin Certifikatat në dy mënyrat e mëparshme, dmth. dëshirojnë që Certifikatat të dorëzohen me postë në adresën e shtëpisë së tyre, janë të detyruar të informojnë në adresën e mëposhtme të postës elektronike: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

 

Me ftesë të drejtorit Sugareski, sot Drejtorinë e doganave e vizitoi Prokurori publik Lubomir Joveski. Takimi diskutoi thellimin e përpjekjeve të përbashkëta për hetimin dhe ndjekjen penale, ndërtimin e kapaciteteve dhe koordinimin e autoriteteve kompetente.