Gjatë ditës së djeshme, si pjesë e aktiviteteve të parapara me Memorandumin për Bashkëpunim me Universitetin “Nënë Tereza” nga Shkupi, për studentët e vitit të katërt në fushën e doganave, shpedicionit dhe sigurimeve, u realizua  prezantimi me temën “Procesi i reformës, modernizimit dhe dixhitalizimi i menaxhimit të Doganave”.

Ministri i financave z. Fatmir Besimi sot (28.12.2021) realizoi një vizitë pune në Drejtorinë e doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Drejtoria e doganave në kuadër të aktiviteteve të parapara me Memorandumin për bashkëpunim me Universitetin Goce Dellçev në Shtip, për studentëve të Fakultetit ekonomik mbajti prezantim me temën “Procesi i reformave, modernizimit dhe digjitalizimit të Drejtorisë së doganave”.

Sot, më 17 dhjetor 2021, në ambientet e Odës  së Tregtisë u mbajt një konferencë për shtyp, ku morën pjesë Kryetari i Odës, z. Branko Azeski, Ministri i Financave, z. Fatmir Besimi, drejtoresha e Drejtorisë së doganave, znj. Slavica Kutirov dhe drejtori ekzekutiv i Odës së tregtisë, z. Antoni Peshev.

Delegacioni i Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut i udhëhequr nga drejtoresha m-r Sllavica Kutirov, sot (16.12.2021) mori pjesë në mbledhjen e 18-të të Nënkomitetit për tregti, industri, dogana dhe tatime, pjesë e Komitetit për stabilizim dhe asocim, i cili u mbajt përmes video-konferencës.