Të nderuar kandidatë,

Drejtoria e doganave ju informon se janë përgatitur Certifikatat për provim të dhënë profesional për përfaqësues të licencuar, për kandidatët që kanë dhënë provim më datë 24.03.2021. Të gjithë kandidatët që e kanë kaluar provimin mund të vijnë në ambientet e Drejtorisë së doganave, Rruga Lazar Liçenoski 13, Shkup (ndërtesa e vjetër) në katin e parë në Seksionin për procedurat doganore dhe tatimore, zyra nr. 8, çdo ditë pune nga ora 8:30 deri në 16:30, duke filluar nga 29.03.2021 deri më 09.04.2021.

Gjithashtu ju informojmë se Certifikatat mund të merren nga një person tjetër në emrin tuaj ose në emër të disa kandidatëve. Nëse disa nga kandidatët pengohen të vijnë në ambientet e Drejtorisë së doganave ose nuk mund të sigurojnë një person tjetër i cili do të merr Certifikatën për provim të dhënë në emër të tyre, është e nevojshme të dërgoni një email deri te Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., dhe Certifikatat do të dorëzohen në adresën e shtëpisë të specifikuar në aplikim.

 

 

 

Sot, Nënkryetari i ngarkuar me luftën kundër korrupsionit dhe krimit, zhvillimit të qëndrueshëm dhe burimeve njerëzore, Lupço Nikollovski, në vendkalimin kufitar Tabanoc, mbajti një takim pune me Drejtorin e Drejtorisë së doganave Goran Sugareski dhe Shefe e krimit drogës së  Kombeve të bashkuara Zyra në Beograd dhe Këshilltaren rajonale për luftimin e korrupsionit dhe kthimin e pronave në Ballkanin Perëndimor, Virginia Abajo-Marquez.

Më 23 Mars 2021, Seksioni i hetimeve pranë Drejtorisë së doganave ka ngritur padi penale kundër një personi juridik me seli në Kriva Pallankë para Prokurorisë themelore publike në Kumanovë, për shkak të dyshimit të arsyeshëm se ka kryer veprën penale "Shmangia e pagesës së akcizës” e dënueshme sipas nenit 279-b të Kodit Penal.

Gjatë vizitës së sotme në Drejtorinë e doganave, atashetë rajonalë të doganave të Republikës së Francës, Z.Christophe Bergeon  dhe Z. Julien Autret, konfirmuan interesin për bashkëpunim dypalësh. Në bisedë me udhëheqësit e shërbimeve për bashkëpunim ndërkombëtar dhe kontroll dhe hetime, u theksuan fushat në të cilat ka nevojë për aktivitete të përbashkëta në të ardhmen.

Një prezantim i aplikacionit për celularë u mbajt në Drejtorinë e doganave, i cili shërben për të njohur vërtetësinë e pullave të akcizës. Ky aplikacion celular do të përdoret nga një numër i kufizuar dhe i zgjedhur i përdoruesve – nëpunës doganorë të cilët do të kenë privilegje të dhëna nga Drejtoria e doganave.