Tanasoski: Mbetemi të përkushtuar në zbatimin e standardeve të Organizatës Botërore të Doganave dhe krijimin e kushteve më të mira në punën doganore dhe tregtinë ndërkufitare

Digjitalizimi i procedurave doganore dhe prioritetet më të rëndësishme të Drejtorisë Doganore sot u prezentuan para përfaqësuesve të IHEDN (Instituti për Studime të Larta në Mbrojtjen Kombëtare).

Siç ishte e lajmëruar nga 22-24.10.2019  Drejtoria Doganore e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të jetë mikpritës e konferencës më të rëndësishme të Organizatës Botërore të Doganave - PIKARD (Partneritet në Hulumtimet dhe Zhvillimet Doganore), e cila do të mbahet në Hotelin Hilton në Shkup. Në konferencën priten rreth 200 mysafir nga më shumë se 50 vende, ekspertë doganorë dhe akademikë të cilët do të prezentojnë punimet e tyre kërkimore.

Gjatë dy javëve të fundit, doganjerët zbuluan emigrantë dhe parandaluan disa përpjekje për kontrabandim  mallra të ndryshme, ku u konfiskuan devize, autopjesë, veshje, thika të kuzhinës dhe falsifikime.

"Me masa konkrete do të adresohet ekonomia gri në e-tregtinë.

Me skenimin e dërgesave në trafikun postar ndjeshëm do të rritet kontrolli.

Gjithashtu, do të hapet e-platformë ku qytetarët do të mund ti paraqesin të gjithë ata që kryejnë e-tregti të paregjistruar.

Takim i shkëlqyeshëm inicial me Ministren e Financave Nina Angelovska dhe Shoqatën për e-tregti dhe përfaqësues të organeve shtetërore, odave ekonomike dhe sektorit të biznesit.

14102019 etrgovija