Automjetet do të taksohen sipas kategorisë ekologjike. Nga një janari, për automjetet deri në 10.000 euro vlerë, shuma e tatimit do të përllogaritet vetëm sipas emisionit të CO2. Diferenca në kategorinë ekologjike të automjeteve do të reflektohet në lartësinë e tatimit edhe kur bëhet fjalë për automjetet me motorë me naftë edhe ato me benzinë. Automjeti me vlerë të njëjtë dhe emision të njëjtë CO2, nëse është me motor benzinë do të paguaj tatim më të vogël. Për shembull, për të gjitha automjetet me vlerë deri në 10.000 euro dhe emision CO2 prej 130 gram në kilometër, nëse janë me motor me benzinë tatimi do të jetë 6.500 denarë ndërsa nëse motori është me naftë – dyfish më shumë. 

Sot, me një fjalim përshëndetës të Drejtorit të Drejtorisë Doganore Gjoko Tanasoski, Ministrja e Financave Nina Angelovska dhe Prorektorja e Universitetit Shën Kirili dhe Metodi në Shkup Biljana Angelovska zyrtarisht u mbyll konferenca tre-ditore PIKARD, e organizuar nga Drejtoria Doganore e Republikës së Maqedonisë Veriore, në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik në Universitetin e Shën Kirili dhe Metodi, dhe me mbështetje nga Organizata Botërore e Doganave dhe Dogana e Koreës.

Drejtori i Drejtorisë Doganore Gjoko Tanasoski, Ministrja e Financave Nina Angelovska dhe Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Doganave Kunio Mikuria, në oborrin e Drejtorisë doganore sot mbollën pemën e paqes.

Tanasoski: Mbetemi të përkushtuar në zbatimin e standardeve të Organizatës Botërore të Doganave dhe krijimin e kushteve më të mira në punën doganore dhe tregtinë ndërkufitare

Digjitalizimi i procedurave doganore dhe prioritetet më të rëndësishme të Drejtorisë Doganore sot u prezentuan para përfaqësuesve të IHEDN (Instituti për Studime të Larta në Mbrojtjen Kombëtare).