Во текот на минатата седмица, царинските службеници открија четири царински измами и повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани девизи, домашна ракија, делови за апарати за игри на среќа, спрејови и раствор за инјекции за животни, хербициди и фалсификати.

Царински инспектори од Одделението за оперативни работи запленија 7 килограми хероин на граничниот премин Богородица.

Царинските службеници од граничниот премин Богородица вчера запленија 144 килограми марихуана.

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија неколку обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, техничка стока, обувки, козметички производи и фалсификати.

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани девизи, сребрен накит, техничка стока, медицинска опрема, делови за мобилни телефони и обувки.

На 25 март 2017 година околу 8:00 часот при вршење на царинска контрола на граничниот премин Табановце,

Со цел обезбедување на транспарентно и точно информирање на јавноста, Царинската управа и овој пат сака навремено да информира околу во моментот актуелната тема за опасен отпад кој од Италија влегол во Албанија.

Царинските службеници од граничниот премин Табановце спречија обид за  нелегално изнесување на 43.800 евра.

Царинските инспектори од  Одделението за истраги - Сектор за контрола и истраги при Царинска управа во соработка со Министерството за внатрешни работи.

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија две измами, еден обид за нелегален влез на мигранти и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани готови пари, лекови, делови за мобилни телефони, технички производи, свежа риба, соја, безалкохолни пијалоци, цигари, облека и фалсификати.