Царинската управа е во развој на нов Систем за обработка на декларации и акцизни документи - СОЦДАД. Овој систем овозможува комуникација со компаниите на два начина и тоа:

Преку веб портал

Систем кон систем комуникација со примена на веб сервиси. 

Со цел развој на системи кои директно ќе комуницираат со СОЦДАД системот на Царинската управа, објавуваме првична верзија на неопходните спецификации.

Напоменуваме дека се работи за првична верзија која ќе подлежи на промени.

За сите неопходни информации обратете се на:

За прашања од технички аспект: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.; Тел. 02 3293916

За прашања од бизнис аспект:

1.       Драган Ивановски, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

2.       Офелија Бајо, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

3.       Александра Илиевска Мишковска, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

4.       Јовица Кипријановски, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.