Përmes lidhjes me video-konferencë, anëtarët e Trupit Këshillëdhënës në Drejtorinë doganore mbajtën takim të udhëhequr nga drejtoresha e Drejtorisë doganore, m-r Sllavica Kutirov. Në takimin e sotëm, të pranishmit shqyrtuan materiale që kanë të bëjnë me disa çështje aktuale në fushën e veprimtarisë doganore dhe kërkesat e komunitetit të biznesit dhe për të njëjtat shkëmbyen mendime të ndërsjellta.

Lidhur me informacionet e paraqitura në opinion lidhur me kompetencat e Drejtorisë së doganve të Republikës së Maqedonisë së Veriut për kontrollin e hyrje dhe daljeve të automjeteve dhe transportuesve që kryejnë transport ndërkombëtar të lirë të udhëtarëve, si dhe veprimet në këtë rast, ju informojmë si më poshtë:

Me qëllim të informimit në kohë dhe transparente për opinionin e gjerë, Drejtoria e doganave përcjell informacione lidhur me aksidentin e autobusit që ndodhi më datë 23.11.2021 në Republikën fqinje të Bullgarisë, në të cilin u dogj autobus i transportuesit Besa Trans – Shkup.

Që nga mëngjesi i sotëm, Sektori për përgjegjësi profesionale të Drejtorisë së doganave ndodhet në Pikën e kalimit kufitar Deve Bair për të kontrolluar në detaje veprimet e transportuesit dhe nëpunësve doganor, në përputhje me kompetencat e përcaktuara me Ligjin për transportin rrugor në ditën e nisjes së autobusit. Objekt i kontrollit është edhe veprimi i transportuesit dhe automjeti në fjalë në periudhën e mëparshme në të njëjtën pikë kalimi kufitar.

Opinioni i gjerë do të informohet me kohë për konstatimet e kontrollit.

 

   

 

Shërbimet e Drejtorisë së doganave, Sektori për kontroll dhe hetime si dhe MPB, Seksioni për polici kriminale - Sektori për tregti të paligjshme me droga, armë dhe substanca të rrezikshme dhe Sektori për punë të brendshme Shkup, dje kanë kryer aksion të përbashkët për zbulimin e prodhimit dhe shitjes së paligjshme të duhanit me ç'rast kanë zbuluar një uzinë ilegale për prodhimin e duhanit të prerë në zonën e qytetit të Shkupit.

Me datë 17.11.2021 në ambientet e Drejtorisë së doganave, drejtoresha  Slavica Kutirov së bashku me zëvendësdrejtorin Muarem Asani takuan përfaqësuesin e lartë të Ambasadës Britanike, z. Simon Woodock, Oficer për lidhje për krimin fiskal i angazhuar përpër Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut.

Në drejtim të bashkëpunimit të mirëfilltë ndërmjet Drejtorisë doganore të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Doganës së Koresë, u mbajt takim virtual për lansimin e Projektit i cili do të mbështesë ndërtimin e kapaciteteve të Drejtorisë doganore, veçanërisht në fushën e e-tregtisë dhe njëkohësisht do të kontribuojë në vendosjen e një ekuilibri ndërmjet dërgesës së lehtësuar dhe të përshpejtuar dhe rritjes së mbledhjes së të ardhurave buxhetore nga ky lloj tregtie.

Drejtoresha e Drejtorisë së doganave , M-r  Sllavica Kutirov, dje mori pjesë në takimin e organizuar në kuadër të iniciativës “Ballkani i hapur”. Takimi u kryesua nga zëvendëskryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut për çështje evropiane Nikola Dimitrov, presidenti serb Aleksandar Vuçiq dhe kryeministri shqiptar Edi Rama, ku morën pjesë përfaqësues të dhomave të tregtisë, ministrive të resurseve të financave ekonomisë dhe bujqësisë, si dhe përfaqësues të agjencive kombëtare të sigurisë ushqimore dhe administratave doganore dhe tatimore të të tre vendeve.

Takimi kishte për qëllim identifikimin e fushave problematike për lehtësimin e tregtisë, me fokus të veçantë të  importit, eksportet dhe tranzitin dhe mënyrat praktike për tejkalimin e tyre, si hapa që do të ndërmerren deri në takimin e radhës të lidershipit në Tiranë të planifikuar për në dhjetor të këtij viti.

https://www.sep.gov.mk/m/post/?id=9848#.YYtuDVMo_qs

 

   

Open Balcan 1
1011202112
Previous Next Play Pause
1 2

 

Sot (10.11.2021) në hapësirat e Drejtorisë doganore u mbajt takim ndërmjet përfaqësuesve nga Posta e Maqedonisë dhe përfaqësuesve të Drejtorisë së Doganave. Drejtoresha e Drejtorisë së doganave – m-r Sllavica Kutirov dhe drejtori i Postave të Maqedonisë - Jani Makraduli, konfirmuan bashkëpunimin e mirë ndërmjet dy institucioneve, e cila u vlerësua si e nevojshme dhe në interes të lehtësimit të qarkullimit të letrave dhe dërgesave të tjera dhe mbrojtjen e sigurisë dhe shëndetit të qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Me qëllim për t’ju ndihmuar vendeve për zvogëlimin e kohës dhe hargjimeve për tregti ndërkufitare, Komisionet Rajonale të Kombeve të Bashkuara po kryejnë një Anketë Globale mbi Lehtësimin e Tregtisë Digjitale dhe të Qëndrueshme.

Drejtoresha e Drejtorisë doganore, m-r  Sllavica Kutirov, sot u takua me përfaqësues të Zyrës së Kombeve të Bashkuara për luftë kundër krimit dhe drogës – UNODC.