Sot dhe nesër, në Beograd, drejtoresha e përgjithshme e Drejtorisë së soganave m-r Sllavica Kutirov, merr pjesë në takimin e dytë të Komitetit drejtues të projektit të UNODC-së (Zyra e Kombeve të bashkuara për drogën dhe krimin) dhe Bashkimit Evropian për promovimin e sundimi i ligjit dhe qeverisjes së mirë përmes masave të synuara të kontrollit kufitar në aeroportet në Ballkanin perëndimor dhe Evropën juglindore.

Ushtruesja aktuale e detyrës drejtoreshë e Drejtorisë së doganave, Sllavica Kutirov është rizgjedhur drejtoreshë e këtij institucioni të shtetit.

Ju njoftojmë se nesër me datë 16.02.2022, ora 16:00 do të instalohet versioni i ri i aplikacionit për nënshkrim dixhital në EXIM.

Mënyra e re e nënshkrimit do të tejkaloj problemin e përdorimit të llojeve të vjetra të motorëve të kërkimit dhe do të mundësojë që nënshkrimi të bëhet me motorët e kërkimit më të përdorur, duke përdorur versionet e tyre më të fundit.

Njëkohsisht informojmë se mënyra aktuale e nënshkrimit mund të përdoret vetëm në rastet kur përdoren versionet e vjetra të shfletuesve (Internet explorer dhe Mozilla Firefox 52 ESR)

Udhëzimet për përdorimin e aplikacionit të ri të nënshkrimit dixhital mund të gjenden në këtë lidhje.

 

 

Drejtoria doganore sot mori pjesë në ngjarjen  “Perceptimi i kompanive të orientuara drejt eksportit në Maqedoninë e Veriut për Iniciativën “Ballkan i Hapur”, në të cilin u prezantuan  rezultatet e hulumtimit të parë sasior dhe cilësor në këtë temë.

Dje, në pikën e kalimit kufitar Bllacë, në një veturë të pasagjerëve të deklaruar për dalje nga vendi, ekipet mobile të Seksionit për punë operative pranë Drejtorisë së doganave, kanë parandaluar tentimin për kontrabandim të 5 kilogramëve stoli ari.

Drejtoria e doganave në vazhdimësi është duke punuar në modernizimin e infrastrukturës në pikat kufitare. Në periudhën e ardhshme, një nga prioritetet është rindërtimi i pikës kufitare Deve Bair, e cila synon modernizimin dhe ofrimin e funksionalitetit dhe kushteve më të mëdha për qarkullim të përshpejtuar të mallrave dhe udhëtarëve përmes pikës kufitare që lidh dy vendet, Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Republikën e Bullgarisë.

Sot, zyrtarë e policisë nga Seksioni për luftë kundër krimit të organizuar dhe serioz - Njësia për trafikim të paligjshëm të drogës në bashkëpunim dhe koordinim me shërbimet doganore të Turqisë dhe Maqedonisë së Veriut, Prokurorinë publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit, Prokurorinë publike të Turqisë dhe SELEK (Qendra për zbatimin e ligjit në Evropën Juglindore) realizuan një aksion ndërkombëtar në të cilin në aeroportin e Shkupit u konfiskuan mbi një ton prekurzorë për fitimin e stimuluesve të llojit amfetaminikë, të klasifikuar në kategorinë e parë të listës kombëtare të prekurzorëve.

Dje në pikën e kalimit Tabanoc në një autobus gjatë largimit nga vendi, inspektorët doganor të ekipeve mobile pranë Drejtorisë së doganave në bashkëpunim me zyrtarë policorë të Seksionit të policisë kriminalistike pranë MPB-së, kanë parandaluar një tentativë për kontrabandë të rreth 2 kg lëndë narkotike heroinë me vlerë rreth 25.000 euro.

Drejtoria e doganave sot ishte pjesë e mbledhjes online të këshilltarëve ekonomik dhe tregtar të vendeve anëtare të BE-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut të organizuar nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shkup.

Sot në ambientet e Drejtorisë së doganave është mbajtur takimi i parë për Projektin e ri për implementimin e platformës SEED+ (Systematic Electronic Exchange +) për shkëmbim sistematik të të dhënave, financuar nga Bashkimi Evropian. Projekti ka karakter rajonal dhe si organ kontraktor për zbatimin e tij është Sekretariati i CEFTA-s dhe Dogana e Italisë. Drejtoria doganore si anëtare e Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë të Evropës Qendrore (CEFTA) është e përfshirë në implementimin e saj.