Një operacion i madh është duke u zhvilluar për sekuestrimin e duhanit të prerë në tregje dhe zona të tjera ku ruhet duhani i prerë.

Sot, drejtoresha e e Drejtorisë së doganave m-r Sllavica Kutirov, së bashku me zëvendësdrejtorin Muarem Asani patën një takim pune me zëvendëskryeministrin e Republikës së Maqedonisë së Veriut i ngarkuar me çështjet ekonomike, koordinimin me departamentet ekonomike dhe investimet z. Fatmir Bytyqi, i cili u uroi atyre punë të suksesshme dhe përcolli pritjet e tyre që Drejtoria e doganave të mbetet ndër institucionet kryesore në vend në të ardhmen. Në takim u diskutuan gjithashtu disa tema aktuale në lidhje me punën doganore.

Sot në Ministrinë e brendshme, ministri Oliver Spasovski dhe drejtori i Byrosë së sigurisë publike Sasho Tasevski patën një takim pune me drejtoreshën Sllavica Kutirov dhe përfaqësues të Drejtorisë së doganave.

Seksioni i hetimeve i Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në bashkëpunim me Seksionin për polici kriminale të Ministrisë së brendshme, më datë 06.09.2021 ka kryer një aksion kundër shitjes ilegale të duhanit të prerë. Subjekti i aksionit ishte kontrolli dhe kapja e produkteve që shiten ilegalisht dhe që janë mallra me akcizë, dhe për shkak të veprimit në kundërshtim me Ligjin doganor dhe ligjet e tjera për zbatimin e të cilave është përgjegjëse Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në dy vendnodhje të ndara në Qytetin e Shkupit sekuestrohen përkohësisht 280 kilogramë duhan të prerë, me të cilin është evituar pagesë e akcizës në vlerë prej rreth 500,000 denarëve. Padi penale do të ngrihen kundër personit sipas nenit 279b të Kodit penal.

Gjatë kontrollit të një autobusi të deklaruar për dalje nga vendi në pikën e kalimit kufitar Deve Bair, inspektorët doganorë të Seksionit për punë operative përkohësisht kanë mbajtur 100,000 franga zvicerane.