Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot në Shkup organizon mbledhje pune treditore në kuadër të aktiviteteve përgatitore të operacionit “Balkan Gate2”, organizuar nga Organizata Botërore e Doganave, nën patronatin e Fondacionit Japonez për Bashkëpunim Doganor (CCF Japan). ), ku morën pjesë përfaqësues të doganave dhe organeve të tjera hetuese nga nëntë vende evropiane, duke përfshirë Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Bosnjë dhe Hercegovinën, Bullgarinë, Greqinë, Italinë, Kosovën, Maltën dhe Rumaninë, si dhe zyrtarë të lartë nga Organizata Botërore e Doganave, EUROPOL dhe Fondacioni i Doganave Japoneze për Bashkëpunim Doganor.

Sot në zyrat e Drejtorisë së Doganave është mbajtur takim pune me Inspektoratin Shtetëror të Bujqësisë.

Në takim u diskutua për çështje aktuale që kanë të bëjnë me bashkëpunimin e ndërsjellë mes dy institucioneve dhe veprimin efektiv dhe të koordinuar në fushën e rregulloreve dhe dispozitave doganore që rregullojnë kontrollin e produkteve bujqësore.

Takimi i sotëm i punës u shfrytëzua për një diskutim rreth punës së bërë dhe të arritur deri më tani nga të dyja institucionet në aktivitetet dhe projektet që dalin nga nisma Ballkanit i Hapur.

 

1
1
2
2
3
3
4
4
Previous Next Play Pause
1 2 3 4

 

Gjatë ditës së djeshme nga ana e inspektorëve të Departamentit për Hetim të Drejtorisë doganore është kryer  kontroll i një automjeti transportues i mallrave me targa të Serbisë, i cili transportonte mallra nga Republika e Serbisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut, ku në automjetin është gjetur një sasi e madhe  autopjesësh për të cilat drejtuesi i automjetit nuk kishte dokumentacionin e duhur.

Vlera e autopjesëve të gjetura  është 10,317 euro.

Të njejtat  janë konfiskuar përkohësisht, ndërsa kundër drejtuesit të automjetit do të ngrihet padi  penale për shkak të dyshimit se ka kryer  vepër penale “Kontrabandë” sipas nenit 278 nga Kodit Penal.

 

 

 

Sot dhe nesër, në Beograd, drejtoresha e përgjithshme e Drejtorisë së soganave m-r Sllavica Kutirov, merr pjesë në takimin e dytë të Komitetit drejtues të projektit të UNODC-së (Zyra e Kombeve të bashkuara për drogën dhe krimin) dhe Bashkimit Evropian për promovimin e sundimi i ligjit dhe qeverisjes së mirë përmes masave të synuara të kontrollit kufitar në aeroportet në Ballkanin perëndimor dhe Evropën juglindore.

Ushtruesja aktuale e detyrës drejtoreshë e Drejtorisë së doganave, Sllavica Kutirov është rizgjedhur drejtoreshë e këtij institucioni të shtetit.