Drejtoresha e Drejtorisë së Doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Slavica Kutirov, dje dhe sot mori pjesë në takimin e shtatë joformal rajonal të drejtorëve të drejtorive të doganave të Ballkanit Perëndimor, i cili po mbahet në Budva të Malit të Zi.

Në Ohër ka filluar sot Konferenca Rajonale treditore për përmirësimin e sigurisë kufitare, e organizuar nga Misioni i OSBE-së (Organizata e Sigurisë dhe Bashkëpunimit Evropian) dhe UNODC (Zyra e Kombeve të Bashkuara për Drogat dhe Krimin), me pjesëmarrjen e drejtorëve dhe zyrtarëve të lartë të autoriteteve doganore dhe kufitare të vendeve të Ballkanit Perëndimor, si dhe përfaqësues të lartë të shërbimeve doganore dhe policore të Republikës së Greqisë.

12 mars 2022, Shkup - Hyjnë në fuqi zgjidhjet ligjore të grupit të masave të miratuara nga Qeveria gjatë kësaj jave, të cilat kanë të bëjnë me uljen e TVSH-së dhe akcizës për produktet bazë ushqimore dhe derivateve, e që qytetarët mund të presin që kjo të ndikojë në uljen e çmimeve me pakicë si dhe në shportën e konsumit të brendshëm.

Marrëveshjet e ndërveprimit janë nënshkruar sot në zyrat e Qeverisë midis Ministrisë së Drejtësisë dhe grupit të institucioneve: Ministria e Punëve të Brendshme, Drejtoria e Doganave, Prokuroria Publike, Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, Agjencia e Aviacionit Civil M-NAV, Drejtoria e Policisë Financiare, Drejtoria e Inteligjencës Financiare, Regjistri Qendror dhe Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve.

• Ju njoftojmë se me vendim të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut është kufizuar përkohësisht eksporti i produkteve bazë bujqësore dhe ushqimore me kode tarifore të paraqitura në tabelë.

• Drejtoria e Doganave në përputhje me vendimin e Qeverisë nga mbrëmë i zbaton këto ndryshime në sistemet e saj, me çka pengohet dorëzimi i deklaratave për eksport.

• Kufizimi i eksportit nga ky vendim do të zbatohet deri më 20 mars 2022.

 

Kodi tariforPërshkrimi
1001Grurë dhe meselin
1003Elb
1005Misër (drith)
110100Miell gruri dhe miell meslini
120600Fara luledielli, nese jane apo jo te thyera:

1512

1512 11 91 00

Vaj luledielli, vaj safflower (nje bime e ngjashem me gjembac Carthamus tinctorius) qe kultivohet ne Indi dhe vaj i farave te pambukut dhe fraksionet e tyre, nese jane apo jo te rafinuara, por jo te modifikuara kimikisht:

-------Vaj luledielli