Ju njoftojmë se vendkalimi kufitar Bogorodicë, sot 03.08.2021 është i mbyllur për qarkullimin e udhëtarëve dhe mallrave për shkak të zjarrit aktiv pranë pikës kufitare. Qarkullimi është i ridrejtuar në vendkalimin kufitar Dojran.

Zëvendës Drejtori i Drejtorisë së Doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Muarem Asani, së bashku me Ndihmës Drejtorin e Sektorit për Sistem Doganor, Zlatko Veterovski dhe Këshilltarin e Drejtorit - Toni Stankovski , sot zhvilluan një vizitë pune në kompaninë "DAUTI TRANSPORT SHPED"  AD Shkup. Qëllimi i vizitës ishte dhënia e Miratimit për Operator të Autorizuar Ekonomik.

Sot, 29 korrik, Zëvendës Drejtori i Drejtorisë Doganore, z. Muarem Asani ishte në vizitë në Degën Doganore të Shkupit. Qëllimi i kësaj vizite ishte njoftimi me kapacitetet e Degës Doganore.

Zëvendës Drejtori i Drejtorisë së Doganave, z.Muarem Asani sot realizoi një vizitë pune në Njësinë Doganore Aeroporti i Shkupit - Dega Doganore Shkup. 

Në Raportin e këtij viti për klimën investuese në vend të Departamentit Amerikan të Shtetit, Drejtoria e Doganave vlerësohet lart në pjesën e digjitalizimit me krijimin e sistemeve elektronike, të cilët kontribuojnë në proceset e automatizuara të doganimit elektronik - proces ky që ju mundëson subjekteve afariste të ndjekin statusin e aplikacioneve të tyre dhe maksimalisht të zvogëlojnë mundësinë e korrupsionit. Në Raport theksohet se nuk ka asnjë politikë diskriminuese për eksport-import që prek investitorët e huaj dhe pothuajse 96 për qind e tregtisë së jashtme është e pakufizuar.