Ushtruesja aktuale e detyrës drejtoreshë e Drejtorisë së doganave, Sllavica Kutirov është rizgjedhur drejtoreshë e këtij institucioni të shtetit.

Ju njoftojmë se nesër me datë 16.02.2022, ora 16:00 do të instalohet versioni i ri i aplikacionit për nënshkrim dixhital në EXIM.

Mënyra e re e nënshkrimit do të tejkaloj problemin e përdorimit të llojeve të vjetra të motorëve të kërkimit dhe do të mundësojë që nënshkrimi të bëhet me motorët e kërkimit më të përdorur, duke përdorur versionet e tyre më të fundit.

Njëkohsisht informojmë se mënyra aktuale e nënshkrimit mund të përdoret vetëm në rastet kur përdoren versionet e vjetra të shfletuesve (Internet explorer dhe Mozilla Firefox 52 ESR)

Udhëzimet për përdorimin e aplikacionit të ri të nënshkrimit dixhital mund të gjenden në këtë lidhje.

 

 

Drejtoria doganore sot mori pjesë në ngjarjen  “Perceptimi i kompanive të orientuara drejt eksportit në Maqedoninë e Veriut për Iniciativën “Ballkan i Hapur”, në të cilin u prezantuan  rezultatet e hulumtimit të parë sasior dhe cilësor në këtë temë.

Dje, në pikën e kalimit kufitar Bllacë, në një veturë të pasagjerëve të deklaruar për dalje nga vendi, ekipet mobile të Seksionit për punë operative pranë Drejtorisë së doganave, kanë parandaluar tentimin për kontrabandim të 5 kilogramëve stoli ari.

Drejtoria e doganave në vazhdimësi është duke punuar në modernizimin e infrastrukturës në pikat kufitare. Në periudhën e ardhshme, një nga prioritetet është rindërtimi i pikës kufitare Deve Bair, e cila synon modernizimin dhe ofrimin e funksionalitetit dhe kushteve më të mëdha për qarkullim të përshpejtuar të mallrave dhe udhëtarëve përmes pikës kufitare që lidh dy vendet, Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Republikën e Bullgarisë.