Sot u prezantua dokumenti Vlerësimi i kërcënimeve ndaj krimit serioz dhe të organizuar - SOKTA 2021, në një ngjarje zyrtare të organizuar nga Ministria e Punëve të Brendshme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, përkatësisht Byroja për Siguri Publike, dhe me mbështetjen e Misionit të OSBE-së në Shkup. Në këtë ngjarje mori pjesë drejtoresha e Drejtorisë së doganës Sllavica Kutirov, së bashku me një përfaqësues i cili mori pjesë në aktivitetet e ekipit punues për përgatitjen e këtij dokumenti.

Ekipet mobile doganore në bashkëpunim me Ministrinë e Brendshme parandaluan një tentativë për të kontrabanduar lëndë narkotike.

Në Asamblenë e Përgjithshme Vjetore të Organizatës Botërore të Doganave (OBD), që mbahet nga 23 deri më 25 qershor 2022 në Bruksel, Belgjikë, marrin pjesë drejtoresha Sllavica Kutirov dhe ndihmësdrejtori për bashkëpunim ndërkombëtar Zllatko Veterovski. Asambleja diskuton tema kryesore në fushën e bashkëpunimit doganor global, si dhe çështje që janë thelbësore për harmonizimin e operacioneve doganore në botë, ku marrin pjesë drejtorë të administratave doganore nga 183 vende apo territore. Asambleja e sivjetshme është jubilare, për të shënuar 70 vjetorin e themelimit të Organizatës Botërore të Doganave. Me këtë rast, përveç fjalimit të Sekretarit të Përgjithshëm Kunio Mikuria, folën edhe Princesha Astrid nga Belgjika dhe Zëvendëskryeministri i Belgjikës dhe Ministri i Financave Vincent Van Petegem.

Drejtoresha e Drejtorisë së doganës dje ka realizuar takim pune me përfaqësues të Zyrës së USAID-it në Uashington dhe Zyrës për zhvillim ekonomik, menaxhim dhe rritje të ndërmarrjeve – EDGE të USAID në Shkup. Në takim u diskutua për përfitimet e bashkëpunimit të suksesshëm të deritanishëm dhe projektet e mundshme të përbashkëta në të ardhmen.

Drejtorët e Drejtorisë së Doganave - Sllavica Kutirov, Regjistrit Qendror - Marija Boshkovska Jankovski dhe Drejtorisë së të Hyrave Publike - Sanja Llukarevska, sot nënshkruan Memorandum për bashkëpunim të ndërsjellë, me qëllim të realizimit të suksesshëm të aktiviteteve të projekteve për realizimin e Projektit – Përditësimi i Sistemit One-Stop Shop.