Drejtoria e Doganave sot solemnisht festoi jubileun - 30 vjetorin e ekzistencës.

Në manifestim morën pjesë kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski, ministri i Financave Fatmir Besimi, zyrtarë të lartë qeveritarë, kryepeshkopi i Ohrit dhe Maqedonisë z.z. Stefan, përfaqësues të përfaqësive diplomatike dhe konsullore, të institucioneve shtetërore, ish-drejtorë të Drejtorisë së Doganave, përfaqësues të komunitetit të biznesit dhe bashkëpunëtorë të tjerë. Mysafir nderi në këtë manifestim solemn ishte presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski.

“Drejtoria e Doganave dhe nëpunësit doganor janë një nga kontaktet e para me vendin tonë, prandaj ne i njohim normat e vendosura për punë profesionale doganore si parakusht i rëndësishëm për promovimin e tregtisë ndërkombëtare në vendin tonë”, nënvizoi kryeministri Dimitar Kovaçevski. Më tej, në fjalimin e tij ai theksoi se “Digjitalizimi si proces në Drejtorinë e Doganave është pjesë e transformimit digjital të shoqërisë, i cili promovon efikasitet, por edhe rrit besimin e qytetarëve dhe sektorit të biznesit në institucionet. "Është një mjet kyç për operacione të mira dhe transparente."

Ministri i Financave, z. Fatmir Besimi e përshëndeti bashkëpunimin e suksesshëm, duke theksuar se “Drejtoria e Doganave ka rol kyç në lehtësimin e tregtisë, përmes procedurave të përshpejtuara, të lehtësuara dhe të digjitalizuara, që ndikon në kushtet për të bërë biznes dhe kompetenca e tij është efikase mbledhja e të hyrave që kanë ndikim në të ardhurat buxhetore”.

“E themeluar në fillimet tradicionale të mëvetësimit të shtetit, me një dinamikë të madhe zhvillimi, Drejtoria e Doganave është shndërruar në një shërbim të vërtetë për qytetarët, komunitetin e biznesit dhe shtetit. Sot është një shërbim modern, teknologjikisht i avancuar dhe lider i ndryshimit në rajon, duke përcjellë trendet e  doganave të vendeve të Bashkimit Evropian. “Përballë sfidës për të ruajtur vazhdimisht ekuilibrin e përshpejtimit të tregtisë ndërkufitare dhe në të njëjtën kohë për të aplikuar masa dhe kontrolle efektive për mbrojtjen e shëndetit, sigurisë dhe interesave financiare të vendit”, tha drejtoresha Kutirov. Në fjalimin e  saj, ajo iu referua rezultateve të arritura, reformave të realizuara dhe ngjarjeve më domethënëse që shënuan këto tridhjetë vjet.

Urime për tridhjetë vitet e suksesshme të punës dërguan përmes video fjalimeve Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Doganave, Kunio Mikuria dhe Drejtori i Përgjithshëm i Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave dhe Tatimeve të Komisionit Evropian (DG TAXUD), Thomas Gerasimos.

Me ndarjen e pllaketave me statut, drejtoresha shprehu mirënjohjen e saj për bashkëpunëtorët dhe partnerët për mbështetjen e tyre në 30 vitet e fundit. Pllakat i’u ndanë: Odës Ekonomike të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Lidhjes së Odave Ekonomike të Maqedonisë, Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, Ministrisë së Financave, Ministrisë së Punëve të Brendshme, Doganave të Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe dhe Irlandës së Veriut, Ambasadës së Shteteve të Bashkuara dhe Delegacionit të Bashkimit Evropian.

Në fund të ceremonisë, të pranishmit patën mundësinë të ndiqnin një demonstrim me pajisjet e kontrollit të përdorura në operacionet e përditshme doganore dhe të njiheshin me rolin e Doganës në mbrojtjen e shoqërisë.

    

 

1515042022
51504202255
61504202266
71504202277
120514202212
215042022222
315042022333
415042022444
814052022888
915042022999
1105042022111
10150420221010
14150420221414
130415202021313
1615042022161616
naslov5152022naslov
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16