Drejtoresha e Drejtorisë së Doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Slavica Kutirov, dje dhe sot mori pjesë në takimin e shtatë joformal rajonal të drejtorëve të drejtorive të doganave të Ballkanit Perëndimor, i cili po mbahet në Budva të Malit të Zi.

Në takim marrin pjesë edhe drejtorë apo zyrtarë të lartë të Drejtorisë së Doganave të Malit të Zi, Shqipërisë, Serbisë, Bosnje e Hercegovinës, Kosovës dhe CEFTA-s. Takimi organizohet nga Shërbimi Doganor i Malit të Zi dhe mbështetet nga Qeveria dhe Shërbimi Doganor dhe Tatimor i Mbretërisë së Bashkuar.

Në takim, të gjitha drejtoritë e doganave nga Ballkani Perëndimor shqyrtuan aktivitetet që kanë të bëjnë me: njohjen reciproke të certifikatave për Operator të Autorizuar Ekonomik, masat e marra për përfshirjen e Korridoreve të Gjelbër, e-tregtisë, aktivitetet në kuadër të CEFTA-s, si dhe vëmendje të veçantë për reformat në operacionet doganore dhe aktivitetet e ardhshme të shërbimeve doganore nga vendet e Ballkanit Perëndimor. Në ditën e dytë të takimit prezantohen aktivitetet lidhur me shkëmbimin e të dhënave përmes sistemit SEED në kuadër të CEFTA-s dhe aktivitetet e shërbimeve doganore në Ballkanin Perëndimor lidhur me parandalimin e kontrabandës së cigareve dhe produkteve të tjera të duhanit.

Drejtoria e Doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut merr pjesë aktive në të gjitha aktivitetet e listuara, realizimi i të cilave kërkon bashkëpunim me shërbimet doganore nga të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor. Të gjitha aktivitetet e ndërmarra dhe të planifikuara në të ardhmen kanë për qëllim thellimin e bashkëpunimit të Drejtorisë së Doganave me shërbimet doganore të Ballkanit Perëndimor dhe zbatimi i tyre do të nënkuptojë përshpejtimin e procedurave doganore, bashkëpunimin e koordinuar për parandalimin e kontrabandës dhe koordinimin e aktiviteteve të kontrollit të shërbimeve dhe tregtisë dhe transportit si dhe lehtësimin në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

 

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6