Sot, më 17 dhjetor 2021, në ambientet e Odës  së Tregtisë u mbajt një konferencë për shtyp, ku morën pjesë Kryetari i Odës, z. Branko Azeski, Ministri i Financave, z. Fatmir Besimi, drejtoresha e Drejtorisë së doganave, znj. Slavica Kutirov dhe drejtori ekzekutiv i Odës së tregtisë, z. Antoni Peshev.

Në konferencën për shtyp, të pranishmit raportuan për heqjen ose uljen e përhershme të tarifave doganore të rreth 260 lëndë të papërpunuara dhe repromaterialeve të cilat përdoren në procesin e prodhimit te kompanitë që janë kryesisht të orientuara nga eksporti, dhe e gjithë kjo realizohet për të mbështetur konkurrencën e tyre eksportuese.

Gjithashtu është promovuar edhe Marrëveshja për bashkëpunim ndërmjet OTMV dhe Drejtorisë doganore për edukimin e operatorëve ekonomikë në fushën e punëve doganore, duke konfirmuar përkushtimin e Odës në fushën e arsimit.

Marrëveshja, siç theksoi drejtori ekzekutiv i Odës, Antoni Peshev, parasheh plan për trajnim për vitin 2022 që do të thotë afrim të operacioneve doganore të kompanive, për të kuptuar më mirë ndryshimet në rregullore, si dhe futjen e dixhitalizimit në procedurat doganore.

Drejtoresha e Drejtorisë së doganave Sllavica Kutirov theksoi se kjo marrëveshje është edhe një në serinë e bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve dhe theksoi se Dogana vë në dispozicion stafin e saj profesional për edukimin e operatorëve ekonomikë me qëllim të mbështetjes së aktiviteteve dhe proceseve eksportuese që udhëheqin. për efikasitetin e kompanive.

 

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5