Me qëllim të promovimit të linjës së hapur doganore për raportimin e korrupsionit dhe Planit Antikorrupsion, sot Zëvendës kryetari i ngarkuar me luftën kundër korrupsionit dhe krimit, zhvillimin e qëndrueshëm dhe burimet njerëzore, Lupço Nikollovski, në vendkalimin kufitar Deve Bair mbajti një takim pune me drejtorin e Drejtorisë së doganave, Goran Sugareski.

Zëvendëskryeministri Nikollovski theksoi se lufta kundër korrupsionit dhe krimit nënkupton përfshirjen aktive dhe bashkëpunimin e të gjitha institucioneve përkatëse anti-korrupsion, dhe Drejtoria e doganave është një nga institucionet që punon me sukses në parandalimin e korrupsionit dhe krimit, përmes automatizimit dhe dixhitalizimit të proceseve dhe zvogëlimin e kontaktit personal midis zyrtarëve dhe qytetarëve. Me rëndësi të veçantë është linja doganore falas 197, e cila është e hapur për raportimin e korrupsionit, konfliktit të interesit dhe abuzimit të autoritetit zyrtar.

Drejtori Sugareski konfirmoi se për ZBULIMIN dhe DËNIMIN, Drejtoria e doganave vazhdimisht mbledh informacion nga pjesëmarrësit në procedurat doganore duke dhënë një garanci të anonimitetit, përmes linjës së hapur doganore 197, e cila zhvillohet përmes aplikimit të koduar për përpunim të paautorizuar ose në të.

1
1
2
2
3
3
4
4
Previous Next Play Pause
1 2 3 4