Drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë së doganave, z. Sugareski priti Ambasadorin francez H.E. Cyril Bomgartner, z. Julien Otre, atasheu i doganave franceze i ngarkuar me Evropën Juglindore dhe Ballkanin; Stefan Roper, Atashe i sigurisë kombëtare. Takimi konfirmoi bashkëpunimin e ndërsjellë dypalësh i cili është realizuar me sukses për një kohë të gjatë përmes seminareve, vizitave studimore, trajnimeve dhe pajisjeve teknike të dhuruara.

Duke iu referuar kushteve aktuale, lëvizjeve të zhvillimit të dy shërbimeve dhe kapaciteteve të tyre operacionale, përpjekjeve dhe interesit të veçantë për bashkëpunim më të ngushtë në fushën e monitorimit dhe veprimit të koordinuar për shtypjen e tregtisë së paligjshme të narkotikëve, drogës, armëve, lëvizjes së kapitalit midis dy vendeve, të mira kulturore. Një aksion më i vendosur dhe i organizuar bashkërisht u njoftua për të zbuluar dhe shpërbërë organizatat kriminale.

Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut veçoi propozime konkrete për aktivitetet e ardhshme në kuadër të ndihmës teknike bilaterale që do të përqendroheshin në vazhdimësinë e operacioneve hetimore dhe të inteligjencës. Ndihma nga homologët francezë është gjithashtu e mirëseardhur për përafrimin me legjislacionin e BE-së për akcizat.