Projekti “Konsultimi për modernizimin e Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut", i mbështetur nga Shërbimi Doganor i Koresë së Jugut filloi më datë 02.06.2020 dhe vazhdon me aktivitete të vazhdueshme. Si pjesë e aktiviteteve është një vizitë nga ekspertë nga Koreja e Jugut, ku gjatë 8 javëve të ardhshme do të realizohen takime me menaxhmentin dhe njësitë përkatëse organizative të Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në fushën e operacioneve doganore dhe TI-së. Këto takime pune kanë për qëllim krijimin e një Master Plani për analizën e procesit aktual dhe sistemin e TI-së të Drejtorisë së doganave dhe një propozim për një model zhvillimi.

Qëllimi i këtij projekti është forcimi i Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut përmes modernizimit të doganave. Kjo do të rrisë konkurrencën e Republikës së Maqedonisë së Veriut duke përmirësuar produktivitetin e përgjithshëm të Drejtorisë së doganave. Kompjuterizimi dhe përmirësimi i proceseve doganore do të ofrojë shërbime më të mira për kompanitë maqedonase dhe publikun e gjerë dhe do të rrisë sigurinë kombëtare përmes një kontrolli më të mirë mbi lëvizjen ndërkombëtare të mallrave dhe udhëtarëve.

Dogana e Koresë së Jugut është e njohur gjerësisht për përparimet e saj teknologjike dhe çmimet e shumta në fushën e arritjeve elektronike, dhe është një bashkëpunëtor dhe mbështetës i gjatë i Drejtorisë së doganave të Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

 

 

4
4
1
1
2
2
3
3
Previous Next Play Pause
1 2 3 4