Заштитено внатрешно пријавување укажувачот врши во институцијата за каде има сомневање или сознание дека е извршено, се врши или ќе се изврши казниво дело, или друго незаконско постапување со кое се загрозува јавниот интерес.

Овластено лице за прием на пријави од укажувачи

Горан Спасевски

Началник на Одделение за внатрешна контрола
Сектор за професионална одговорност

Мобилен тел.: 070 355 769
Ул.: Лазар Личеноски бр. 13, 1000 Скопје
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Правилник за заштитено внатрешно пријавување

 

Офицери за заштита на лични податоци:

Марјан Ивановски виш цариник Царинска испостава Аеродром Скопје – Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 02 3121 010,

Соња Велевска самостоен советник за кадрови во Сектор за човечки ресурси - Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 02 3174 255

Оливера Митевска самостоен советник во Сектор за правни работи – Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 02 3174 255