Новости

news

ЗАПЛЕНЕТИ 12 КИЛОГРАМИ ЕКСТАЗИ СО ПРОЦЕНЕТА ВРЕДНОСТ ОД 200 ИЛЈАДИ ЕВРА, КОИ ТРЕБАЛО ДА ЗАВРШАТ ВО

Инспектори од мобилните тимови на Царинската управа запленија 26 илјади таблети екстази со вкупна тежина од околу 12 килограми, 84 грама кокаин и 31 грам марихуана, со проценета вредност од 200 илјад

26.11.2022 Повеќе
news

ЦАРИНСКАТА УПРАВА СЕ ПРИКЛУЧУВА КОН КАМПАЊАТА НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ „16 ДЕНА АКТИВИЗАМ ЗА Б

Директорката на Царинската управа, Славица Кутиров и заменикот Муарем Асани заедно со Пол Мартин, виш полициски советник во мисијата на ОБСЕ во Скопје...

25.11.2022 Повеќе
news

КУТИРОВ: ЗАПОЧНА ПРИМЕНАТА НА ЗЕЛЕНИТЕ ЦАРИНСКИ ДЕКЛАРАЦИИ - ЦАРИНЕЊЕТО ЗАВРШУВА ЗА ЕДЕН ЧАС

Царинењето веќе се врши во целосна бесхартиена околина и притоа завршува автоматски за еден час со т.н. зелена царинска декларација - објави директорката на Царинската управа, Славица Кутиров.

25.11.2022 Повеќе
news

КУТИРОВ: ПРОГРАМАТА ЗА ОЕО ЈА ЗАБРЗУВА ПРЕКУГРАНИЧНАТА ТРГОВИЈА

Програмата за Овластен економски оператор ја олеснува и забрзува трговијата, обезбедува конкурентска предност и нови деловни можности за компаниите.

23.11.2022 Повеќе
no photo

ПОДИГНУВАЊЕ НА УВЕРЕНИЈА ЗА ПОЛЕЖЕН ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК

Царинската управа Ве известува дека Уверенијата за положен стручен испит за  лиценциран застапник...

15.11.2022 Повеќе
news

ПОТПИШАНИ ПРОТОКОЛИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА „ONE-STOP SHOP“ И МЕЃУСЕБНО ПРИЗНАВАЊЕ НА ОЕО СО АЛБАНИЈА

Потпишани се протоколите со Албанија за имплементација на „one-stop shop“ на преминот Ќафасан...

15.11.2022 Повеќе
news

ЦУ: СЕ ЗГОЛЕМУВА ТРАНСПАРЕНТНОСТА И КОНТРОЛАТА НА ПРЕВОЗНИЦИТЕ-ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИ ЗА РАЗМЕНА НА ПОД

Договор за размена на податоци во делот на патниот и товарниот транспорт, потпишаа директорката на Царинската управа Славица Кутиров, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, минитерот за вн

12.11.2022 Повеќе
 
Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.