Денес во Царинската управа се одржа работен состанок со претставници на турската комапнија Тоббунд од Република Турција, која се занимава со логистика при транспорт на стоки, односно транзит на меѓународни транспортери според условите на Конвенцијата за заеднички транзит, а која инвестира во формирање на регионално преставништво во Република Северна Македонија.

На состанокот се дискутираше за потребните услови за спроведување на царинските процедури, како и плановите за развој на Царинската управа во следниот период, а кои можат да влијаат во овој дел.

1
1
2
2
3
3
Previous Next Play Pause
1 2 3